عراق دوباره به دنبال تمدید قرارداد واردات گاز از ایران است. ترکیه هم به دنبال احیای مجدد قرارداد گازی با ایران است؛ قرارداد ۲۵ ساله صادرات گاز ایران به ترکیه در سال ۲۰۲۶ میلادی به پایان میرسد.
نخستوزیر عراق ضمن تاکید بر وابستگی بالای این کشور به واردات گاز طبیعی اعلام کرد قرار دادهای جدیدی که بسته شده به توقف واردات گاز طبیعی کمک خواهند کرد.
وزیر انرژی عمان از پیشرفت پروژه احداث خطوط لوله گاز ایران برای صادرات گاز به عمان ابراز خرسندی کرد و کارشناس عمانی ایران را شریک توسعه اقتصادی توصیف کرد.
هر چند که صادرات گاز ایران به عمان جزو یکی از قدیمیترین پروندههای بسته به حساب میآید، اما این روزها خبرهایی از گشایش آن به گوش می رسد تا جایی که اعلام شده در سال جاری شاهد احداث خط لوله صادرات گاز به عمان خواهیم بود
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران گفت: خط لوله میناب تا کوهمبارک گاز از خط هفتم سراسری تامین و به ظرفیت 110 میلیون متر مکعب است.این خط از عسلویه آغاز و تا مرز پاکستان ادامه دارد، مصرف گاز هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان و صادرات گاز به پاکستان روی این خط تعریف شده است باتوجه به اینکه صادرات گاز به پاکستان عملیاتی نشد، ظرفیت این خط خالی مانده ...
یک کارشانس حوزه انرژی گفت: ما در حال حاضر امکان سرمایهگذاری در بخش بالادست گاز را نداریم و اقدامی هم برای کاهش مصرف و بهینهسازی نداشتیم، بنابراین عملا امکان چندانی برای صادرات مخصوصا در فصول پرمصرف نداریم.
وزیر نفت گفت: پرداخت بموقع حقوق و مزایای نیروهای پیمانکاری شرکتهای مستقر در منطقه ویژه پارس ضروری و سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس مسئول نظارت بر امر مهم است و این موضوع باید بصورت مستمر پایش شود.
نمایندگان مجلس برای اجرای قانون جهش تولید دانشبنیان و جلوگیری از خامفروشی، صادرات محصولات معدنی، فلزی و غیرفلزی، نفتی، گازی و پتروشیمی را مشمول مالیات و عوارض صادراتی کردند.
ایران در حال حاضر روی به پاکستان باید کار کند تا گاز خود را نه تنها به این کشور، بلکه به هند نیز صادر کند که به گفته آژانس بین المللی انرژی، تا سال ۲۰۳۰ حتی فراتر از چین تقاضای گاز خواهد داشت.
بر اساس آمارهای بانک جهانی، ایران تا سال ۲۰۱۸ سومین کشور بعد از روسیه و عراق در میان تولیدکنندگان گازهای همراه نفت بوده، با این حال گفته میشود میزان مشعلسوزی در کشورمان از ۱۷ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۱۸ به ۱۳.۷۸ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۱۹ رسیده، این یعنی حدود روزانه ۳۸ میلیون مترمکعب گاز در حال سوختن است.
ایران با صادرات حدود ۱۸ میلیارد مترمکعب گاز در سال، سهمی ۱.۹ درصدی در تجارت جهانی گاز را در اختیار دارد. این درحالیاست که روسیه سهمی ۲۵ درصدی و قطر سهمی ۱۰ درصدی از تجارت جهانی گاز دارند.